Autor: | zelisko |
Datum přidání | 04.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,12 g | 34,35 g | 6,28 g | 942,66 kJ (225 kcal) |
celkově | 14,25 g | 68,70 g | 12,55 g | 1 885,32 kJ (450 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Oloupané brambory a neloupanou cuketu pokrájíme na kostičky. Na trošce oleje osmahneme na jemno posekanou cibuli. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a na kousky pokrájená rajčata a papriku. Společně orestujeme, osolíme, stáhneme z ohně a lehce poprášíme sladkou paprikou. Podlijeme trochou horké vody, přidáme majoránku a pod pokličkou dusíme do změknutí brambor. Je-li zelenina téměř měkká, zahustíme (rýžovou) moukou rozmíchanou v trošce vody (ale není třeba, guláš je i tak celkem hustý). Vše důkladně promícháme a za častého míchání dovaříme. Na úplný závěr vmícháme rozmačkaný česnek a dále již nevaříme. Podáváme s celozrnným pečivem nebo s žitným chlebem.
Najlepší cuketovy gulasik aký som našla. Výborná chuť aj bez maska. Určite sme ho navarili posledný krát.
Dnes jsem vařila a musím poděkovat o podělení se o tento recept. Kromě papriky, kterou jsem neměla, jsem uvařila přesně podle receptu a byla to dobrota.
Právě dovařeno a chutná to skvěle!!! Výborné pro bezlepkáče jako jsem já, doporučuji!!!!!
Opravdu vynikající, už dlouho jsem si takhle nepošmákla...:)
Výborné!
Přidat komentář