Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 120 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kokosový cukr
Kokosový cukr
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,59 g | 44,52 g | 10,98 g | 1 380,38 kJ (330 kcal) |
celkově | 125,87 g | 445,16 g | 109,76 g | 13 803,84 kJ (3297 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Všechny druhy mouky, ovesné vločky, sůl a kmín smícháme. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce, po částech olej a mléko (případně trochu vody) a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple kynout na dvojnásobný objem. Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme nádobu s horkou vodou. Chléb upravíme do chlebíčkové formy a pečeme prvních 15 min při počáteční teplotě. Troubu neotvíráme. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 30 - 35 min. Troubu vypneme a chléb necháme ještě 10 min dojít. Po vyjmutí z trouby potřeme studenou vodou, přikryjeme utěrkou a necháme zchladnout.
Do těsta můžeme vmíchat 50 g nasucho opražených lněných semínek.
Přidat komentář