Autor: | Eva |
Datum přidání | 20.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,38 g | 28,87 g | 10,61 g | 960,16 kJ (229 kcal) |
celkově | 80,63 g | 433,04 g | 159,14 g | 14 402,42 kJ (3440 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do větší mísy dáme mouky a promícháme dohromady. Vytvoříme uprostřed důlek a do něho rozdrobíme kvasnice. Zalijeme troškou vlažného mléka se špetkou cukru, přihrneme malinko moukou a necháme vykynout kvásek. Rozpustíme máslo, nalijeme do mísy, přidáme 1 celé vejce a 1 žloutek (bílek schováme na potření), dále sůl a mlékem zaděláváme těsto. Až je těsto hladké, necháme vykynout přikryté utěrkou. Plech si vytřeme máslem nebo tukem a tvarujeme vdolečky, které potřeme bílkem a posypeme mákem. Necháme na plechu dokynout a vložíme do vyhřáté trouby na 160 – 170°C. Pečeme 20 minut.
Přidat komentář