Autor: | Eva |
Datum přidání | 10.06.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 16,04 g | 7,32 g | 8,86 g | 747,52 kJ (179 kcal) |
celkově | 80,19 g | 36,59 g | 44,28 g | 3 737,60 kJ (893 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Tvaroh ušleháme se solí, pomazánkovým máslem a jogurtem. Vařená vejce a cibuli přidáme nakonec. Zdobíme pažitkou a rajčetem.
Pomazánka moc dobrá. Místo pomazánkového másla jsem použila palouček (něco jako lučina) k tomu křupavá houstička, to byla mňamka :-)
Dobrá pomazánka.
Vynikající pomazánka,je lehká,chutná i dcerám.Měla jsem ji hned na svačinu.Fakt dobrota.
Do lidl zasadne nechodim je plny polskych šmejdú tak dobre pre potkany
Do lidl zasadne nechodim je plny polskych šmejdú tak dobre pre potkany
Včera jsme ji večeřeli a byla výborná
Nezmysel, najlepsi tvaroch je z cerstveho mlieka z automatu ten tvaroch v lidl je jen obycajny odpad ktory vznika odstredenim toho zdraveho co v tvaruhu je
výborná - jen jsem si ji trochu pozměnila. Přidala jsem porek ( nebo nať cibulku)místo cibule a trochu šunky :)
Jo, moc dobrá všem chutnala:)
Jednoduché a výborné:)
Souhlasím s Ditou, často naopak bývají odtučněné výrobky o to horší kvality (neříkám že u všech) a v součtu, když si namažete na chléb vrstvičku pomazánky nemyslím, že by tam bylo přehnaně tuku. Samozřejmě si můžete ingredience upravit, to je vaše věc, ale jistě lepší, než si máznout na chleba umělý margarín nebo nutelu:)
Jsem nevěděla, že zdravé se automaticky rovná dietní, můj názor je, že to jsou dvě rozdílné věci. Tuk v mléčných výrobcích není nikterak na škodu, naopak, není doporučováno se úplně vyhýbat tučným mléčným výrobkům. Pochopitelně pokud se tím někdo necpe denně, což se asi zde nepředpokládá, vše samozřejmě s mírou. Vše je jed a záleží na množství, nic se nemá přehánět a jíst denně. Kolik si dá člověk těchto pomazánek do měsíce, třeba jen jednou do roka si jí dá. Já na tom nevidím nic nezdravého, asi záleží na úhlu pohledu. Navíc tvaroh osvěží hlavně v létě. A proč kupovat v zahraničním obchoďáku? aby se Němci měli lépe, nebo je tvaroh původem z DE lepší než ten z ČR. Když už zahraniční tak z alpského mléka (od kraviček co se pasou v horách a spásají i vysokohorské bylinky), ale ten se tady asi nesežene.
Aby bylo jídlo opravdu zdravé doporučuji použít odtučněný tvaroh ideálně třeba Pilos z Lídlu 0,5% tuku, vejce může být, pomazánkové máslo je zbytečné (moc tuku), bílý jogurt se v tom ztratí, ale klidně můžete použít třeba nízkotučný vesnický jogurt z Lídlu 2,5% tuku, cibuli bych doporučoval spíše červenou, poku přidáte i čerstvou červenou papriku na kostičku a sladkou červenou papriku jako koření, máte vpodstatě budapešť, jinak se hodí pažitka, nebo to můžetě udělat na styl tzatziky, potom bych doporučil přidat ten bílý jogurt na zjemnění a místo pažitky kopr, citronovou stavu, sul a treba i trosku maty dle chuti.
Dne jdu na ni....
Přidat komentář