Autor: | neznámý |
Datum přidání | 14.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
70 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,33 g | 39,00 g | 3,67 g | 896,22 kJ (214 kcal) |
celkově | 53,29 g | 389,96 g | 36,75 g | 8 962,16 kJ (2140 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Odvážené množství mouk nasypeme do misky, přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme částečně vlažnou vodou. Ve vytvořeném důlku jemně mícháme, dokud se nám droždí nerozpustí. Ve zbytku vody rozpustíme sladěnku, kterou vlijeme do těsta jako poslední. Vařečkou uhněteme těsto a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem, vyklopíme těsto a vytvarujeme tvar chleba. Necháme kynout pod utěrkou v teplé místnosti asi 45 minut. Vykynutý chléb před pečením potřeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby na 230 stupňů. Na dno trouby vložíme plecháček s vodou (pozor na vypaření). Po 10 minutách troubu stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších cca 25 minut.
Přidat komentář