Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.10.2013 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
45 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,37 g | 31,60 g | 5,85 g | 857,98 kJ (205 kcal) |
celkově | 63,72 g | 316,03 g | 58,49 g | 8 579,81 kJ (2049 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do misky prosejeme mouku, přidáme ostatní sypké suroviny kromě droždí a zamícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme polovinou vody a necháme za lehkého míchání rozpustit. Dolijeme zbytek vody a vypracujeme bochník těsta. Dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí na vále vyválíme jeden velký váleček (knedlík). Nakrájíme na 7-8 stejných dílků. Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme vytvarované houstičky. Pokud máme více času, můžeme z těsta vyválet malé válečky a uplést do copánku. Pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme lněným semínkem a vložíme na 25 minut do předehřáté trouby na 200°C.
Přidat komentář