Autor: | Lucka |
Datum přidání | 09.09.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Korpus:
Krém:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Milkin Čerstvé mléko plnotučné
Čerstvé mléko plnotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku 3,5%.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,35 g | 47,69 g | 50,01 g | 2 796,27 kJ (668 kcal) |
celkově | 49,39 g | 190,77 g | 200,04 g | 11 185,08 kJ (2671 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve jsem pekla korpus. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, cukr, mouky s práškem do pečiva a vše stále šleháme až vznikne hustší těsto. Připravíme si formu, kterou vymažemě máslem a vysypeme strouhaným kokosem, nalijeme do formy a dáme péct, pekla jsem při 180°C asi 25-30 minut. Když je hotový, necháme ho vychladnout a připravíme si krém. V mléce rozmícháme pudingové prášky s cukrem, kokosem a kakaem a za stálého míchání povaříme, dokud nebude houstnout. Potom necháme vychladnout.Upečený korpus si rozpůlíme. Když vychladne směs na krém, zašleháváme po lžičkách do krému máslo, potřeme jím polovinu dortu, přiklopíme a potřeme i vršek a okraje. Necháme ztuhnout a dozdobíme dle chuti a libosti - např. čokoládovou polevou s vlašskými ořechy nebo můžete zkusit domácí šlehačku... Podáváme vychlazený.
měla bych jen dotaz k tomu krému...kolik je v gramech, jeden a půl sáčku toho pudingu? nejsem si jistá jestli mají všechny stejnou gramáž, pokud se jich tedy vyrábí víc :)...a puding se nepřipravuje dle návodu, ale opravdu jen z 3dl mléka?
Přidat komentář