Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.04.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Milkin Čerstvé mléko plnotučné
Čerstvé mléko plnotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku 3,5%.
Začínám zaděláním kvásku, potom smícháním žloutků a cukru společně s máslem, postupně vpracuji promíchané mouky, kvásek a vlažné mléko, přisypu vanilkový cukr a promíchávám, dokud se neutvoří pěkné těsto. Přidáme ještě mandle a znovu promícháme. Necháme na teplém místě pěkně nakynout, potom si vytvarujeme bochánek (mě se opět moc nevyvedl:)) a uprostřed uděláme kříž, necháme znovu nakynout a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandličkami, dáme do trouby na 20 minut tak na 180°C a potom snížím a zhruba 30 mimut dopékám dozlatova.
Rozinky dloubeme ven, takže je nedávám, ale správně by tam ještě měly patřit.
Přidat komentář