Autor: | Lucka |
Datum přidání | 02.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 24,16 g | 12,50 g | 6,66 g | 894,25 kJ (214 kcal) |
celkově | 48,32 g | 25,01 g | 13,32 g | 1 788,50 kJ (427 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Maso si nejprve pořádně osolím dle chuti, potom ho lehce zakápnu olivovým olejem, jemně posypu cukrem a zapráším hladkou moukou, aby vytvořilo jemnou karamelovou krustičku na povrchu a na pánvičce s rozpáleným máslem dozlatova opeču. Do výpečku z masa přidám brusinky, které na pánvi prohřeju a přisypu dle chuti hnědý cukr s brusinkovou šťávou (případně použijte i obyč. malinovou, lesní směs apod.) Nechám společně projít varem a hotové maso přeliji brusinkouvou omáčkou, podáváme třeba s opečenými bramborami a zeleninovým salátkem.
Jídlo je naprosto úžasné a omáčka dostane nový rozměr, pokud místo šťávy přidáte sladké červené víno :)
Majky, to mě nenapadlo, ale určitě dobrý nápad a také vyzkouším
Přidat komentář