Autor: | Eva |
Datum přidání | 01.03.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,38 g | 22,19 g | 11,02 g | 950,39 kJ (227 kcal) |
celkově | 12,76 g | 44,38 g | 22,04 g | 1 900,79 kJ (454 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Množství vody určíme podle toho, kolik chceme mít polévky. Měkké brambory vyjmeme z vody a do hladka rozšťoucháme. Potom vrátíme zpět do vody, ve které jsme je vařili. Přidáme pepř, dosolíme dle chuti a vlijeme rozšlehané vajíčko. Úplně nakonec přidáme rozetřený česnek a majoránku a polévku odstavíme z ohně. Přidáme rozpustit plátek másla.
Můj první recept z těchto stránek a hned se to povedlo :-)
Přidat komentář