Autor: | jakkkdy@ |
Datum přidání | 31.05.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 120 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | 200 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Rozdrtíme sušenky nadrobno válečkem nebo v robotu příp. v mixeru. Přidáme změklé máslo a promícháme tak, aby vznikla kompaktní hmota. Dortovou formu vymažeme máslem, na dno upěchujeme vrstvu ze sušenkové hmoty. Hmotu nahrneme mírně i na boky formy aby vznikl pevný základ dortu. V troubě vyhřáté na 180 st. pečeme 5 minut. Ve větší míse vyšleháme (můžeme i robotem či ručním šlehačem - ale opatrně) do žervé žloutky, vanilkový cukr. Na závěr vpracujeme sníh z bílků a šťávu z citronu. Krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme 5 minut odpočinout. Lehce se vpije do korpusu. Do trouby vložíme pekáček s vodou. Dort by nám bez něho vyschnul. Pečeme v troubě na 160 st. asi hodinu. Po půl hodině dort co chvíli kontrolujeme. Jakmile uvidíme, že okraje jsou tuhé a vnitřek se klepe jako puding, vypneme a necháme dochladnout v pootevřené troubě. Až zcela vychladne, přemístíme ho do lednice, kde by měl odpočívat ještě dalších 8 hodin. Cheesecake potřeme zakysanou smetanou, polejeme ovocným pyrém případně dozdobíme ovocem - jahody maliny...
Nechtělo se mi pořád utrácet za dobrý zdravý cheesecake. Nakonec jsem přišla na to, že není tak náročný. Osvědčený recept přidávám.
Přidat komentář