Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.09.2013 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Natural třízrnná kaše
Sypká směs na přípravu třízrnné kaše natural bez lepku.
Ovesné otruby Crusca Di Avena
Ovesné otruby
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Lněné semínko
Olejnatá semena
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,72 g | 41,31 g | 11,49 g | 1 332,91 kJ (318 kcal) |
celkově | 61,79 g | 330,45 g | 91,88 g | 10 663,25 kJ (2547 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do misky nasypeme mouku a otruby. Promícháme s třtinovým cukrem, kmínem, olejem, slunečnicovými semínky a solí. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlažné vody. Lehkým mícháním droždí necháme rozpustit. Dolijeme zbytek vody, zapracujeme do jedné těstové koule a necháme asi 10 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme plech pečícím papírem. Těsto rozdělíme na 8 dílků, vypracujeme bochánky a necháme vykynout. Potom je lehce potřené vodou posypeme lněným semínkem. V předehřáté troubě na 190°C pečeme asi 30 minut.
Přidat komentář