Autor: | Csudlovka |
Datum přidání | 12.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 40 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,49 g | 40,48 g | 19,99 g | 1 528,83 kJ (365 kcal) |
celkově | 32,97 g | 242,91 g | 119,93 g | 9 173,00 kJ (2191 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku prosejeme, přidáme celozrnnou mouku a sodu a dobře zamícháme. V mléce rozpustíme cukr, přidáme olej a vmícháme do sypké směsi. Vypracujeme těsto. Tvarujeme kuličky, které skládáme do vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě dle velikosti vdolečků cca 15-20 minut. Mé děti mají tyto vdolečky moc rády a je to vhodná alternativa klasických buchet :-)
recept jsem objevila v knížce "Kukuřice, rýže, jáhly, pohanka"
Je možné přidat místo části mouky rezistentní kukuřičný škrob Hi-maize (pro zvýšení obsahu vlákniny)
Dobrý recept pro mlsné jazýčky, je se mi vdolečky zdály dost suché. Možná bych příště udělala druhým koncem vařečky "ďolík" a do něj trošku zavařeniny.
Dala by s místo té pšeničné mouky použít i nějaká bezlepková? Třeba pohanková?
Jelikož těsta bylo hodně, nadělala jsem vdolky s povidly, suché, i malé noky přes síto a ty jsou asi nejlepší, křupavé, propečené. Míchám si je s medem a semínky, jako musli:-) Jinak je těsto suchší a cítit tím olivovým olejem.
Přidat komentář