Autor: | Csudlovka |
Datum přidání | 11.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 40 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 29,51 g | 35,77 g | 8,61 g | 1 450,31 kJ (346 kcal) |
celkově | 59,02 g | 71,53 g | 17,22 g | 2 900,61 kJ (693 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Všechny suroviny smícháme dohromady, necháme chvíli odstát a poté tvarujeme malé knedlíčky. Knedlíčky vhodíme do vroucí vody a až vyplavou, jsou hotové. Navrch můžeme použít buď klasické máslo a cukr nebo domácí přesnídávku, povařené jahůdky apod. Knedlíčky jsou měkké a nadýchané.
Knedlíčky můžeme přímo plnit ovocem. Zabere to o trochu víc času a knedlíčky se déle vaří, ale výsledek stojí za to.
Já vařil podobné, které určitě brzo zas někdy budu dělat. Dva tvarohy v alobalu (méně vodnaté), 4 lžíce polohrubé mouky (myslim že to bude potřeba o trochu více, moc lepily) a 2 vejce, smíchat, hodinu odstát v lednici, do vařicí vody házet noky z toho, uvařit cca 5 minut. Polévám kysanou smetanou smíchanou s medem a posypávám čtvrtkama červých jahod. Inspiraci jsem vzal z receptu a zároveň posledního komentáře od Elišky zde: http://blog.florentyna.cz/2009/06/27/jahodove-knedle-bez-mouky/
Přidat komentář