Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.03.2013 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kokosový cukr
Kokosový cukr
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Lněné semínko
Olejnatá semena
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,21 g | 41,54 g | 3,60 g | 972,57 kJ (232 kcal) |
celkově | 62,10 g | 415,38 g | 35,96 g | 9 725,67 kJ (2323 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Založíme kvásek tak, že smícháme všechny suroviny, zaděláme těsto a necháme kynout na teplém místě. Těsto během kynutí nejméně 2x promícháme. Zpracujeme na bochník, dáme do pečící formy a necháme ještě nakynout tak do 2/3 formy. Před pečením potřeme vlažným osoleným mlékem nebo vodou. Můžeme posypat vločkama nebo semínky, ale pozor - při krájení opadávají. Pečeme cca 20 min na 180 °C horkým vzduchem a poté stáhneme na 160 a dalších 20-25 min dopékáme (pokud máme rádi vypečenější kůrku, můžeme chvilku déle). Po vytažení opět potřeme ještě horký chléb vodou nebo mlékem. V plátěné utěrce vydrží celý týden a není kyselý.
Přidat komentář