Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
70 min |
Doba vaření: | 55 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Ovesné otruby Crusca Di Avena
Ovesné otruby
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,04 g | 47,16 g | 5,76 g | 1 182,78 kJ (282 kcal) |
celkově | 80,39 g | 471,55 g | 57,56 g | 11 827,84 kJ (2825 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do středně velké misky nasypeme odvážené množství špaldové a žitné mouky. Dále přidáme otruby, mandle a sůl. Promícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme trochou vlažné vody a opatrně při míchání necháme rozpustit. Jakmile je droždí rozpuštěné, přidáme zbytek vody. Uhnětené těsto přendáme do chlebové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Necháme necelou hodinu přikryté utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 55 minut.
Prosím, je tento chléb o upečení spíše hutný nebo nadýchaný???
Čím více žitné, tím je chléb sytější a tedy i hutnější, ale taky moc dobrej. Jestli chceš lehčí tak si tam přimíchej ještě pšeničnou mouku bílou, uber si třeba ze špaldový 100g a dej místo toho bílou. Sice nedodržíš recept, ale já takhle měním recepty často ke svému. Asi se do něj taky pustím.
Přidat komentář