Autor: | lanvin |
Datum přidání | 26.09.2010 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 180 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 90 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Chřest blanšírujeme ve vařící vodě tak, aby zůstal napůl tvrdý, 3 necháme na dekoraci, zbytek nakrájíme na kostičky.Ve sklenici s vodou rozmícháme kvasnice a necháme 5 minut. Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, vlijeme kvasnice, dobře propracujeme, přidáme sůl, olej a znovu dobře propracujeme. Pak přidáme nakrájený chřest, ořechy a polovinu strouhaného parmezánu. Z těsta uděláme kouli a necháme přikryté kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C. Z těsta uděláme bochánek, dáme na vymazaný plech, nahoru vtlačíme zbývající chřest a posypeme zbytkem sýra. Necháme 10 minut a pak dáme péct na 35-40 minut. Je dobré na prvních 15 minut přikrýt chleba např.alobalem.
Můžeme použít i jiný sýr výraznější chuti.
To si určitě upeču a potom napíšu.
Přidat komentář