Autor: | lanvin |
Datum přidání | 12.09.2010 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Podmáslí kysané Boni
Kysané podmáslí s mlékem.
Jihočeské Podmáslí kysané Madeta
Kysaný mléčný výrobek
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Jahody balené
Jakost: I
Jahody zahradní
Odrůda - Fortuna
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,49 g | 48,73 g | 13,07 g | 1 482,57 kJ (354 kcal) |
celkově | 62,97 g | 292,37 g | 78,41 g | 8 895,44 kJ (2125 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Máslo na mírném ohni rozpustíme. Vejce rozklepeme a oddělíme žloutek od bílku. Podmáslí rozmícháme se žloutky a s rozpuštěným máslem. Citron omyjeme a nastrouháme z poloviny kůru. V míse smícháme pohankovou a celozrnou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru. Podmáslovou směs zašleháme šlehačem do směsi s pohankou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme. Pečící plochy vaflovače potřeme tukem, nalijeme asi 1 a 1/2 lžíce těsta, uhladíme, zavřeme a pečeme asi 3-4 minuty. Můžeme posypat cukrem a ozdobit ovocem.
Dobré to bylo. Určitě z toho bylo víc, než 6 kousků, měla jsme 12 kousků :-) Pak jsem to polila javorovým sirupem, dala na to ti kompotované jahody, nandala na to šlehačku a posypala čokoládou,bašta to byla.
mňam, to vypadá báječně :-)
Přidat komentář