Autor: | lanvin |
Datum přidání | 15.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 18,02 g | 15,17 g | 37,30 g | 1 936,68 kJ (463 kcal) |
celkově | 144,18 g | 121,35 g | 298,44 g | 15 493,40 kJ (3700 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Karotku smícháme s pokrájenou cibulí ,cuketou, hráškem, mandlemi a ořechy, rozpuštěným máslem a dobře rozšlehanými vejci.Osolíme, zamícháme bylinky. Dáme do vymazaného pekáče a pomalu pečeme asi hodinu. Chceme-li mít "pečeni" kypřejší , z bílků ušleháme sníh.
Pokud nemáme čerstvé bylinky použijeme sušené, v tomto případě pouze polovinu dávky.
Dlouho jsem se chystala, že si tento recept vyzkouším, až na to došlo. Výborný výsledek. jenom bych doplnila : karotku napřed trochu povařit. Jinak s brambovou kaší a buď s tempehem nebo krůtou - je to svátek.
Přidat komentář