Autor: | neznámý |
Datum přidání | 05.07.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,27 g | 13,79 g | 17,51 g | 896,69 kJ (214 kcal) |
celkově | 6,53 g | 27,59 g | 35,02 g | 1 793,38 kJ (428 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc. Kuřecí stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo a dáme zapéct s víkem. Po 40 minutách víko sundáme a přendáme do něho kuřecí stehýnka. Posypeme je na kousky pokrájeným česnekem, zalijeme zakysanou smetanou a pečeme dozlatova už nepřikryté. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Velmi dobré,i když s vařeným bramborem.
Přidat komentář