Autor: | neznámý |
Datum přidání | 11.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Adžika Avokádo
Kořenící přípravek sypký
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,62 g | 44,26 g | 6,31 g | 1 194,80 kJ (285 kcal) |
celkově | 92,99 g | 354,07 g | 50,47 g | 9 558,36 kJ (2283 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Přes noc si namočíme cizrnu a hned ráno vodu slijeme a uvaříme v nové vodě do měkka. Uvařenou cizrnu a uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout. Do větší misky nasypeme cizrnu, nastrouhané brambory a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Dále přidáme vejce (jeden bílek si dáme stranou na potření), koření, na trošce oleje orestovanou cibulku a rozetřený česnek. Důkladně promícháme s moukou. Z hmoty vytvarujeme 2 šišky, které dáme na pečícím papírem nebo olivovým olejem vytřený plech. Potřeme bílkem, posypeme strouhankou a lehce přitiskneme. Pečeme dozlatova. Podáváme s bramborem, chlebem nebo se zeleninou. Výborná je i studená.
Cizrnovou sekanou můžeme posypat ještě sezamovými nebo lněnými semínky.
Upekla jsem cizrnovou sekanou dle receptu. Povedlo se to pěkně. Chce to ale doplnit spoustou salátu.
Sekaná se povedla a právě si na ní pochutnáváme. Jen jsem zapomněla přidat brambory a tak jsem přidala moukou, aby mi to drželo hezky pohromadě. Vrch jsem posypala pohankovýma vlačkama, protože jsem strouhanku neměla. Doporučuji.
Dělám podobně jen bez brambor a karbenátky.Mňamka :-)
Přidala jsem jen trochu pikantní hořčice, výborná :-)
Sekaná není špatná, ale výsledek nás nenadchl. Rozhodně stojí za vyzkoušení:-)
Kdybych směs mixovala ponorným mixérem, tak ho akorát zavařím..:) Nakonec jsme použili mlýnek na maso. Výsledek nebyl špatný, ale hodně suchý, chce to použít jako přílohu pořádně šťavnatou zeleninu..
Přidat komentář