Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.04.2011 |
Druh receptu | Oběd |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,87 g | 58,33 g | 2,55 g | 1 448,06 kJ (346 kcal) |
celkově | 87,47 g | 233,31 g | 10,21 g | 5 792,22 kJ (1383 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Čočku necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostky a vaříme společně s čočkou pod pokličkou na mírnějším ohni. Občas promícháme. Mezitím si na menší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kukuřičnou strouhanku a lehce opražíme. Pár minut před změknutím čočku okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme kukuřičnou jíškou. Když je vše změklé, odstavíme z ohně a ochutíme citrónovou šťávou.
Čočku můžeme ještě dochutit sójovou omáčkou nebo umeoctem.
Přidat komentář