Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.11.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 12 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,96 g | 51,31 g | 10,42 g | 1 330,84 kJ (318 kcal) |
celkově | 59,56 g | 513,11 g | 104,18 g | 13 308,35 kJ (3178 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do misky nasypeme všechny sypké suroviny a přidáme na kousky nasekanou čokoládu. Přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Dále přidáme podle potřeby několik lžic vody a vytvoříme hutnější těsto. V dlaních tvarujeme malé bochánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 190 stupňů asi 12-15 minut. Záleží na velikosti bochánků. Uvedené množství je na 1 plech.
Krásně křehoučké, mňamka! Dozdobila jsem mandlemi a dýňovými semínky.
Přidat komentář