Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.10.2010 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,76 g | 71,76 g | 3,40 g | 1 454,72 kJ (347 kcal) |
celkově | 77,62 g | 717,58 g | 34,04 g | 14 547,20 kJ (3474 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Utřeme cukr s vejci, zvolna přidáváme mouku, naposledy zázvor. Vypracujeme tuhé těsto, rozválíme na silnější placku a vykrajujeme různé tvary. Necháme přes noc odležet. Pečeme na plechu s pečícím papírem v horké troubě. Zázvorky jsou upečené, když hodně naskočí. Nemají být červené.
Skvělý recept, zázvor je velmi dobré koření a do vánočního cukroví se hodí dvojnásob, škoda jen, že je na trhu k dostání jen ten z Činy.
Dobrý den.Zdá se mi utohoto receptu dost cukru,mohla bych dát třeba polovinu.Napište mi na email:dolejshana@seznam.cz Děkuji
Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená "povoskovaný plech". Znamená to pokrytý voskovým papírem? A je tento papír zaměnitelný s pečicím papírem? Děkuji za odpověď :)
Dobrý den, tento recept jsem opsala ze starých receptů a víte, že dříve se na množství tak nekoukalo. Určitě dnes cukrem šetříme - z důvodu výživy. Já sama dávám tak 20 dkg, mé chuti to stačí, záleží na vás. A ten povoskovaný papír, také opsáno z onoho receptu, dnes máme pečící papír a ten plně nahrazuje dřívější obyčejný, který si hospodyňky musely potřít nějakým tukem. Přeji dobrou chuť.
Díky za informaci! :)
Přidat komentář