Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.02.2015 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Bohemia Nesolené arašídy
Arašídy loupané, pražené
Mléko čerstvé polotučné Moravia
Čerstvé mléko polotučné - pasterizované. Tuk min. 1,5%.
Čerstvé mléko polotučné
Mléko čerstvé polotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku nejméně 1,5 %…
Mléko polotučné 1,5% tuku
Čerstvé mléko polotučné 1,5 % tuku
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Citronat la Perla
Citronát nakrájený na kostičky.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,66 g | 26,46 g | 10,28 g | 884,48 kJ (211 kcal) |
celkově | 36,65 g | 264,60 g | 102,85 g | 8 844,80 kJ (2112 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V mléce na mírném ohni rozpustíme cukr, mouku a máslo. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekané sušené a kandované ovoce a nasekané oříšky. Na pečícím papíru tvoříme lžící marokánky. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Marokánky poléváme čokoládou.
A na kolik péci?
Dělala jsem podle postupu, ale 0,25 l mléka se mi zdá moc. Když jsem hledala v kalsických receptech marokánky, tak tam píšou vařit 3 minuty, až z toho vznikne takový bešamel. Nepovedlo se a tak zkusím znovu s tím převařením. Snad by bylo dobré u všech receptu vánočních na těchto stránkách více podrobněji popisovat postup a i sdělovat všude jak dlouho péci a při kolikati stupních. Díky.
Výborný recept, všeho bylo akorát, jen směs chce opravdu chvíli povařit, aby ztuhla. Pekla jsem asi půl hodiny na 160 stupňů.
Přidat komentář