Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 40 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
CRUMBLE:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.Na "crumble" z vloček, mouky a tuhého másla rozrdobíme drobenku, do které přisypeme cukr. Touto směsí posypeme připravené ovoce a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C asi na 30 min. zapéct.Hotový "crumble" podáváme horký nejlépe se zmrzlinou, vanilkovým pudinkem, jogurtem nebo smetanou.
anglická inspirace
Výměnou za švestky lze použít: hrušky, ostružiny, černý rybíz, angrešt, meruňky, broskve, rebarbora, maliny, jahody a spousta dalšího ovoce. Do směsi na "crumble" můžeme přimíchat strouhaný perník nebo perníkové koření, kokos, sekané mandle nebo ořechy.
Přidat komentář