Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rýži vaříme jak jsme zvyklí, je ale důležité neuvařit ji úplně, bude se následně dodělávat do změknutí až v celém jídle při dušení.Na velkou rozpálenou „wok“ pánev nakapeme olivový olej. Na větší kostičky nakrájenou zeleninu přidáme na pánev včetně na plátky nakrájeného česneku. Osolíme a přidáme bazalku (sušené asi tak jednu vrchovatou lžičku) – opékáme asi tak 5-6minut na „plný plyn“ JNásledně přidáme vrchovatou lžičku kari a přilijeme kokosové mléko. Dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pak přidáme rýži a vaříme do změknutí rýže a zeleniny cca 10-12minut, až rýže nasaje tekutiny. Ve finále vymačkáme citronovou šťávu dle chuti.
Pokud je rýže stále tuhá a tekutina vyvařená, můžeme přidat trochu zeleninového vývaru.Skvěle se hodí spolu s kuřecím či krůtím masem.
Přidat komentář