Autor: | lanvin |
Datum přidání | 24.09.2010 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | 70 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Casablanca Peru 100% Arabica
Instantní káva
Tchibo for black'n white
Instantní káva
Datle bez jader
Datle sušené
Mövenpick Premium Elegance
Rozpustná káva - sušená mrazem. 100 % Arabica.
Casa Blanca Gold
Instantní káva - sušená mrazem
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Nescafé Classic 220 g
Rozpustná sušená 100% káva.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,74 g | 65,81 g | 14,58 g | 1 781,91 kJ (426 kcal) |
celkově | 92,91 g | 789,73 g | 174,99 g | 21 382,98 kJ (5107 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do kastrůlku dáme vodu a nakrájené datle.Vaříme až změknou, přidáme kávu a ještě asi 2 minuty povaříme. Pak datle rozmačkáme vidličkou. Máslo, cukr a med vyšleháme. Přidáváme vejce a stále šleháme. Přidáme rozehřátou čokoládu .. né horkou! mouku smíchanou s práškem do pečiva a vychladlé datle. Dáme do vysypané formy /20cm/ a pečeme 40-50 minut při 190° C.
Podáváme teplé i studené.
K datlím jsem přidala ještě pár kusů sušeného ovoce a k těstu nastrouhanou čokoládu, udělalo to stračatelovou mozaiku a byl výborný!
Přidat komentář