Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.07.2011 |
Druh receptu | Příloha, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Želatina v prášku
Želatina v prášku, kuchyňská čirá
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 16,52 g | 4,57 g | 13,55 g | 791,47 kJ (189 kcal) |
celkově | 66,09 g | 18,30 g | 54,19 g | 3 165,86 kJ (756 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z citronu si nastrouháme očištěnou kůru a vmícháme s kuřecími prsíčky, vodou, solí a pepřem a vše podusíme doměkka (asi 25minut). Vyndáme si masíčko a přecedíme š'távu. Zvláš't si povaříme chřest - tak 5 minut a scedíme, odřízneme si asi 4cm vrcholky a zbytek rozkrájíme naadrobno. Š'távu z masa so doplníme vodou do 150ml a přidáme víno, vsypeme želatinu a necháme tak 2 min, pak dáme nad hrnec s vroucí vodou a mícháme asi 3 minuty. Nakonec si želatinu rodělíme do formiček (4) a chladíme cca 5 minut, do každé dáme 2 vrcholky chřestu a necháme zcela ztuhnout, zbývající želatinu rozpustíme ve vývaru a víně a zahřejeme.Nakrájené maso rozmixujeme s citronou š'távou a sýrem a želatinou, do směsi vmícháme nakrájený chřest, osolíme a opepříme, poté rozdělíme do formiček a necháme hodinu v lednici. Po zatuhnutí už jen vyklopíme a zbaštíme:-)Je to bomba, všem nám to moc chutná a je to zdravý předkrm k obědu:-)
Přidat komentář