Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.12.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,19 g | 18,28 g | 2,75 g | 460,23 kJ (110 kcal) |
celkově | 15,96 g | 91,38 g | 13,73 g | 2 301,13 kJ (550 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Omytou dýni hokaido opatrně rozkrojíme, vydlabeme semínka a oloupeme. Pokrájenou na větší kostičky vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a dáme na půl hodiny péct do trouby na 200 stupňů. Mezitím si na másle osmahneme cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a brambory. Osolíme, přidáme kmín, bobkové listy a zalijeme horkou vodou (jen, aby byla zelenina celá pod vodou). Uvaříme doměkka. Bobkové listy vyjmeme a vše ostatní včetně upečené dýně nalijeme do robotu s noži a umixujeme v hladký krém. Vrátíme zpět do hrnce, jakmile polévku přivedeme k varu, vařič vypneme. Podle chuti ještě osolíme a rozředíme smetanou do požadované hustoty. Polévku dozdobíme podle chuti. Můžeme posypat opraženými ovesnými vločkami, semínky slunečnice či dýně. Můžeme použít třeba i bylinky jako je petrželka nebo libeček. Hodí se i na sucho opečené celozrnné pečivo.
Přidat komentář