Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.11.2013 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Lučina smetanová
Lučina smetanová - čerstvý sýr s báječnou chutí smetany a skvěle…
Lučina rodinné balení
Smetanový termizovaný sýr
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,44 g | 5,52 g | 13,05 g | 908,32 kJ (217 kcal) |
celkově | 14,87 g | 11,04 g | 26,11 g | 1 816,63 kJ (434 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Neoloupanou dýni hokaido nakrájíme na kostky, zakapeme olejem, osolíme. Neoloupanou palici česneku přepůlíme. Připravené kostky dýně spolu s česnekem (řeznou stranou nahoru) rozmístíme na pečící papír na plech a vložíme do trouby. Pečeme při cca 170-180°C v troubě do změknutí dýně - t.j. cca 30 minut. Po upečení oloupeme česnek a spolu s měkkou dýní rozmělníme na kaši. Přidáme 1 větší kostku Lučiny (pomazánkové máslo), nasekanou petrželovou nať a dle chuti sůl, pepř.
Velmi chutná, levná a zdravá pomazánka.
Podáváme na celozrnném pečivu, krekrech apod...
Pomazánka je dobrá, ale je toho docela hodně :-)
Přidat komentář