Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
45 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,71 g | 29,55 g | 0,77 g | 520,82 kJ (124 kcal) |
celkově | 17,13 g | 88,66 g | 2,31 g | 1 562,46 kJ (373 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Dýni zbavíme jadýrek a pokud je mladá, nemusíme loupat. Dýni a stroužky česneku nastrouháme na jemném struhadle do misky, přidáme majoránku a sůl. Dále přisypeme ovesné vločky - množství tolik, aby nám držely všechny suroviny pohromadě. Směs důkladně promícháme a necháme 20 minut odležet. Pánev potřeme olivovým olejem a osmahneme malé bramboráčky (velké by se špatně otáčely). Hokkaidové bramboráčky můžeme také upéct v troubě, buď na pečícím papíru nebo plech potřeme tenkou vrstvou olivového oleje. Podáváme se zeleninovým salátem.
Do těsta můžeme přidat vejce, aby bramboráky lépe držely pohromadě.
Já do těsta přidala trochu hrášky a vodu, jelikož se mi jevilo že se nechce nijak spojit a bylo to bezva :)
Po dlouhé době jsem opět tento recept uvařila. Opravdu dobrota, obměnila jsem ho trochu a místo česneku jsem přistrouhla zázvor. Tato kombinace nám zachutnala, že se po čase zase objeví u nás na talíři.
Vůbec takového by mě nikdy nenapadlo z dýně uvařit. Byla jsem moc zvědavá na výsledek, bramboráčky mizely z talíře tak rychle, že pánev nestačila opékat, tak pomohla i trouba, pekla jsem na pečícím papíru.
výborné bramboráky,chutnaly by i s kysaným zelím ;-) moje děti dýně nemusí, ale tato večeře jim moc chutnala
Těsto jsem měla sypké, rozpadalo se, musela jsem přidat 2 vejce. Karbanátky byly chuťově dobré, jen trochu suché. Nevím, co přidat, aby byly vláčnější.
Přidat komentář