Autor: | neznámý |
Datum přidání | 03.07.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,37 g | 50,34 g | 9,81 g | 1 449,22 kJ (346 kcal) |
celkově | 40,12 g | 151,02 g | 29,44 g | 4 347,66 kJ (1038 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Uvaříme řepu do měkka. Necháme vychladnout a poté nastrouháme na struhadle na hrubo. Přistrouháme kousek mrkve. Zahustíme ovesnými vločkami a kukuřičnou moukou, na spojení použijeme 2 vejce (nebo lze nahradit sezamovým semínkem) a dochutíme dle chutě: majoránkou, solí, popřípadě pepřem a třeným česnekem. Až dosáhneme dobré konzistence (jako bramboráky) smažíme na pánvi, kterou jsme potřeli tenkou vrstvou oleje. V ubrousku zbavíme přebytečné mastnoty a podáváme nejlépe se zeleninou, především ředkvičkou, která pomáhá štěpit tuky a tak napomáháme trávení smaženého.
Pokud máme čerstvou petrušku, můžeme ji jemně nasekanou přidat do těsta. Dostane to pikantnější chuť! ;)
Výborné, doporučuju :-)
Přidat komentář