Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazole s rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 26.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 100 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g fazolí
  • 4 rajčata
  • 4 kyselé okurky
  • 4 žampióny
  • 3 brambory
  • 2 cibule
  • rajčatový protlak
  • 2 lžičky škrobu nebo kuzu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pažitka
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,63 g 23,01 g 4,09 g 607,36 kJ (145 kcal)
celkově 51,77 g 138,06 g 24,55 g 3 644,14 kJ (870 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole přebereme, několikrát propereme a namočíme ideálně přes noc do vody. Druhý den fazole slijeme a dáme vařit v nové vodě. Fazole vaříme na mírném ohni pod pokličkou, nesolíme. Mezitím si pokrájíme očištěné brambory, rajčata, okurky a žampióny. Drobně nakrájenou cibuli pozvolna osmahneme na trošce oleje. Jakmile jsou fazole téměř měkké, přidáme brambory, osolíme a dál vaříme. V hrníčku si rozmícháme škrob s trochou vody. Zhruba po 10 minutách přidáme houby, rajčata a okurky. Na závěr přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání zahustíme škrobem. Krátce povaříme a můžeme podávat. Fazole servírujeme na talíř, posypeme osmahnutou cibulkou a pažitkou.

Tipy na vylepšení

Můžeme podávat s chlebem, volským okem nebo jen tak. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

HMatlova | 15.06.2014 - 17:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty