Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolové pomazání
Autor: neznámý
Datum přidání 02.12.2012
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • jeden druh fazolí (já mám ráda máslové nebo velké červené, pro přípravu na poslední chvíli fazole z konzervy, jinak fazole uvařené, přes noc namočené. - tak množství jedné konzervy)
  • jedna zelená cibulka nebo část pórku
  • šťáva z jednoho citronu
  • čerstvé bylinky - kopr, petrželka
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle potřeby
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,53 g 17,77 g 5,61 g 560,25 kJ (134 kcal)
celkově 9,06 g 35,54 g 11,22 g 1 120,50 kJ (268 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole dáme do mixeru a mixujeme na konzistenci pomazánky. Postupně přidáváme ostatní ingredience, ochutnáváme a doplňujeme pro požadovanou chuť. Pokud se fazole nechtějí úplně rozmixovat, doporučuji přilívat po troškách teplou vodu, až dosáhneme konzistence pomazánky. Nezapomeneme na citron, ten pomáha při zažívání fazolí a dodává pomazánce skvělou chuť. Bylinky můžeme přidat až nakonec. Mažeme na dobrý, celozrnný, nebo bezlepkový chléb, nakrájíme na destičku trochu zeleniny, dle vlastní chuti...rajče, okurek nebo papriku. Také se dá pomazánka použivat jako dip s nakrájenou mrkví, řapikatým celerem...fantazii se meze nekladou. Mňam a dobrou chuť.

Příběh receptu

Tyto pomazánky jsem začala vytvářet, kdyz jsem si chtěla něco namazat na dobrý chlebík ke snídani či svačině, když jsem úplně vynechala živočišné produkty ve svém stravování. Pravděpodobně jsem se nechala inspirovat humusem-dip z cizrny. A tak jsem postupně zkoušela různé druhy fazolí.

Tipy na vylepšení

Vyzkoušet více druhů fazolí, ať si každý najde svoji oblíbenou. Čerstvé bylinky určitě, bez těch by to bylo smutné.Pro jemnější konzistenci můžeme přidat lžičku pasty ze sezamových semínek, tak jako se dává do humusu. Pro silné povahy se může přidat stroužek česneku. Pro ozdobu v misce pomazánku například posypat pomletým kmínem nebo červenou paprikou. Záleží na barvě fazolí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty