Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.12.2012 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,53 g | 17,77 g | 5,61 g | 560,25 kJ (134 kcal) |
celkově | 9,06 g | 35,54 g | 11,22 g | 1 120,50 kJ (268 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Fazole dáme do mixeru a mixujeme na konzistenci pomazánky. Postupně přidáváme ostatní ingredience, ochutnáváme a doplňujeme pro požadovanou chuť. Pokud se fazole nechtějí úplně rozmixovat, doporučuji přilívat po troškách teplou vodu, až dosáhneme konzistence pomazánky. Nezapomeneme na citron, ten pomáha při zažívání fazolí a dodává pomazánce skvělou chuť. Bylinky můžeme přidat až nakonec. Mažeme na dobrý, celozrnný, nebo bezlepkový chléb, nakrájíme na destičku trochu zeleniny, dle vlastní chuti...rajče, okurek nebo papriku. Také se dá pomazánka použivat jako dip s nakrájenou mrkví, řapikatým celerem...fantazii se meze nekladou. Mňam a dobrou chuť.
Tyto pomazánky jsem začala vytvářet, kdyz jsem si chtěla něco namazat na dobrý chlebík ke snídani či svačině, když jsem úplně vynechala živočišné produkty ve svém stravování. Pravděpodobně jsem se nechala inspirovat humusem-dip z cizrny. A tak jsem postupně zkoušela různé druhy fazolí.
Vyzkoušet více druhů fazolí, ať si každý najde svoji oblíbenou. Čerstvé bylinky určitě, bez těch by to bylo smutné.Pro jemnější konzistenci můžeme přidat lžičku pasty ze sezamových semínek, tak jako se dává do humusu. Pro silné povahy se může přidat stroužek česneku. Pro ozdobu v misce pomazánku například posypat pomletým kmínem nebo červenou paprikou. Záleží na barvě fazolí.
Přidat komentář