Autor: | Lucka |
Datum přidání | 06.09.2012 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 20 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 0,42 g | 9,26 g | 0,04 g | 162,95 kJ (39 kcal) |
celkově | 8,33 g | 185,15 g | 0,74 g | 3 259,04 kJ (778 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív si nadrtíme/namixujeme hořčičná semínka, jelikož na to žádný přístroj nemám, semínka jsem drtila ručně v hmoždíři, proto spíše hrubozrnná:) Dále si smícháme cukr společně se solí, špetkou pepře, promícháme a přisypeme k semínkům. V kastrůlku si rozehřejem mezitím med a vlijeme ke směsi, nakonec přidáváme ocet a stále mícháme, pokud bude potřeba upravit konzistenci, můžeme ocet přidat či dát méně, takto mícháme až do námi požadované konzistence, hotové naplníme do sklenic nebo zavíracích nádob a necháme odležet, nejlépe 1-2 týdny.
Jelikož vybrat kvalitní hořčici už dneska není jednoduché, rozhodla jsem se zkusit domácí. Recept jsem vyštrachala ve stařičké knize od babičky:)
Hořčici jsem zkusila asi po 10 dnech a chuť mě opravdu velice překvapila, povedla se a byla výborná. Obdobně lze vyzkoušet např. i s chilli, bylinkami nebo bílým vínem.
Přidat komentář