Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolový guláš s žampióny
Autor: neznámý
Datum přidání 11.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g bílých fazolí
  • 90g uzeného tempehu
  • 1 velká brambora
  • 2 mrkve
  • 3 žampióny
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • kmín
  • mletý koriandr
  • bylinky - bazalka, libeček
  • kari koření
  • 2-3 lžičky kuzu nebo solamyl
  • olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Fazole propereme a namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme a fazole dáme vařit v čerstvé vodě doměkka. Fazole vaříme na mírném ohni. Jakmile jsou fazole poloměkke, přidáme na kostičky pokrájené brambory. Přidáme kmín, kari koření a koriandr. Po chvíli přidáme na malé kousky pokrájenou papriku a mrkev. Zároveň přidáme tempeh a plátky žampiónů. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibulku, kterou vmícháme téměř ke konci k fazolím. Stejně tak vmícháme kuzu rozmícháné s trochou vody v hrníčku. Podle chuti osolíme, přidáme bylinky a krátce ještě povaříme. Podáváme s žitným chlebem a nebo jen tak. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty