Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 05.03.2012 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Množství másla záleží na Vás. Vždy je výsledného ghee asi polovina z původního množství másla. Proto doporučuji dělat alespoň z půl kila. Máslo dejte do hrnce s dvojitým dnem a pomalu rozpustěte. Poté nechte máslo začít vřít. Ze začátku může bublat prudce, poté teplotu snižte, aby se máslo nespálilo. Jak se začne tvořit pěna, tak ji začněte sbírat. Sbírej tak dlouho, dokud se pěna tvoří. Výsledkem by měla být čirá tekutina. Nechte vychladnout. Během chladnutí ještě raději přeceďte.Uchovávvejte v chladu.
Ghee je přepuštěné máslo, které je hojně použivané v Indii a podobných zemí. Vyznačuje se tím, že se máslo zbaví mléčné bílkoviny a tím pádem je ghee bez laktózy a vhodné tudíž i pro alergiky s intolerancí na laktózu. Taktéž ghee podporuje vylučování žaludečních šťáv. Tato pochoutka se prodává za těžké peníze a přitom je tak snadné si ji vyrobit doma :-)
taky mohu jen doporučit
Poprvé vyzkoušeno a myslím, že už se ke klasickému máslu budu vracet jen výjimečně...:)
Přidat komentář