Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hermelínové rizoto s hlívou ústřičnou
Autor: 2109@
Datum přidání 21.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 450 g rýže
  • 350 g hermelín
  • 250 g hlíva ústřičná
  • 200 g zakysaná smetana
  • 100 g cibule
  • 30 g máslo
  • vegeta, pažitka
  • sůl


Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,81 g 49,89 g 17,51 g 1 774,76 kJ (424 kcal)
celkově 118,51 g 399,13 g 140,10 g 14 198,10 kJ (3391 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži 3x propláchneme v horké vodě a uvaříme obvyklým způsobem. Hlívu nakrájíme na větší kusy,dáme zesklovatět na másle nakrájenou cibuli, přidáme hlívu a dusíme doměkka. Přidáme zakysanou smetanu, rýži, hlívu, na větší kousky nakrájený hermelín, promícháme, dochutíme vegetou a dáme na 10 minut zapéct. Na talíři zdobíme sekanou pažitkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 9.10.2020 - 22:12
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné jídlo!

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty