Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.04.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Milkin Čerstvé mléko plnotučné
Čerstvé mléko plnotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku 3,5%.
Den předem namočím hrách. Další den si očistím celer, cibuli a najemno nakrájím. Dáme vařit do studené vody hrách podle návodu do měkka a potom k němu přidáme i nakrájenou zeleninu (ne hnedka,aby nebyla úplně rozvařená), přidáme prolisovaný česnek. Když jsou uvařené doměkka, rozmixujeme. V kastrůlku si pak rozehřejeme máslo, přidáme podle potřeby mouku a mléko, tímto polévku zahustíme, jak kdo má rád a necháme ještě 10 minut povařit, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Můžete přidat krutony nebo opečenou housku či pečivo.
V zimě zahřeje :)
Přidat komentář