Autor: | Lucka |
Datum přidání | 06.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Na těsto:
Posyp:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,27 g | 23,41 g | 20,80 g | 1 268,28 kJ (303 kcal) |
celkově | 62,68 g | 234,09 g | 207,96 g | 12 682,75 kJ (3029 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jako první si vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce v chladnu a mezitím pokračujeme v náplni, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky (já ještě vždy oddělím jednotlivá kolečka, aby se s nimi lépe pracovalo) a dáme osmahnout na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Přidám cibuli a opékáme cca 8-10 minut - cibule musí změknout. Potom si v míse umíchám strouhaný sýr se smetanou, vejci a máslem a lehce osolím. Přidám pár sterilovaných žampionů + cibulovou směs - klidně rovnou z pánve a těsto vyválíme a vyložíme jím předem vymazanou formu (pekáček...) Nasypeme pak vše rovnoměrně na těsto a já peču v troubě cca 50-60 minut při 200°C - záleží na troubě.
Je to recept po mé babičce z jejího "zažloutlého" sešitu s receptíky, nám moc chutnal a vypadal skvěle;-)
Přidat komentář