Autor: | neznámý |
Datum přidání | 21.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,75 g | 26,91 g | 1,78 g | 632,66 kJ (151 kcal) |
celkově | 46,51 g | 161,48 g | 10,69 g | 3 795,98 kJ (907 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Hrách a bulgur propereme, nasypeme do většího hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Můžeme i namočit přes noc, není to však nutné, jen se budou déle vařit. Po 10 minutách přidáme očištěný a na kostičky pokrájený celer, kedlubnu i brambory, dále vmícháme tempeh, kmín, tymián a dusíme pod pokličkou na mírnějším ohni. Na závěr dochutíme shoyu omáčkou a případne lehce dosolíme. Necháme 2 minuty odležet a můžeme podávat.
Podáváme samotné nebo s masem, obilnými plackami, pečivem nebo s nádivkou z ovesných vloček. Ovesné vločky namočíme do vody a necháme nabobtnat, přidáme muškátový oříšek, sůl, majoránku, směs zeleniny. Pečeme zhruba půl hodiny.
Přidat komentář