Autor: | neznámý |
Datum přidání | 23.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,24 g | 23,23 g | 1,00 g | 516,80 kJ (123 kcal) |
celkově | 24,73 g | 69,69 g | 2,99 g | 1 550,40 kJ (370 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Hrách propereme a namočíme nejlépe přes noc do vody, poté vaříme v čerstvé vodě. Pokrm raději solíme až na úplný závěr. Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Nejprve začneme vařit hrách se zelím, jelikož se vaří ze všech ingrediencí nejdéle. Postupně přidáváme mrkev, cuketu a nakonec papriku. Vaříme pod pokličkou na mírnějším ohni. Zhruba po 15 minutách vaření - těsně před změknutím hrachu - vmícháme tymián a nasekanou nať z celeru. Dále pro výraznější chuť pokrmu můžeme ještě ochutit shoyu omáčkou. Podáváme s opečeným chlebem.
Přidat komentář