Autor: | neznámý |
Datum přidání | 13.03.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,71 g | 26,39 g | 6,39 g | 818,93 kJ (196 kcal) |
celkově | 26,13 g | 79,18 g | 19,17 g | 2 456,78 kJ (587 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Hrachová polévka je velice jednoduchá na přípravu. Stačí si jen přes noc namočit hrách do vody. Druhý den vodu slijeme a uvaříme v nové vodě. Hrách by měl být ponořený asi 1 cm pod úrovní hladiny vody. Po 15 minutách přidáme na kostičky pokrájený celer. Mezitím si na trošce másla osmahneme krutóny. Když nám trochu zezlátnou, přidáme rozmačkaný česnek a už velmi krátce společně osmahneme. Pozor, aby se nepřipálil. Jakmile je hrách měkký (trvá to asi 20 minut, ovšem záleží na typu), umixujeme ho do hladkého krému ponorným mixérem. Ochutíme solí a rozpustíme máslo. Do polévky ještě rozmačkáme 2 stroužky česneku a přisypeme majoránku.
Dobrota
Přidat komentář