Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.05.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,57 g | 39,21 g | 17,92 g | 1 715,82 kJ (410 kcal) |
celkově | 64,71 g | 117,62 g | 53,77 g | 5 147,45 kJ (1229 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Den předem si necháme namočit hnědou čočku, nebo použijeme červenou, která se namáčet nemusí. Na pánvi si rozpálíme máslo a osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibulku. Přidáme čočku a podle potřeby doplňujeme vodu, vaříme společně dokud nám čočka zcela nezměkne. Když je měkká a uvařená, přidám nakonec 2 až 3 domácí vajíčka, osolím, lehce opepřím a přidám nasekanou pažitku. Takto nechám ještě společně dojít pod pokličkou. Je to lehké, zdravé a moc dobré.
Bylo to skvělé. Ještě jsem přidala česnek a s domácím zrovna upečeným chlebíkem super mňamka. :)
Přidat komentář