Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,69 g | 48,49 g | 1,21 g | 1 246,84 kJ (298 kcal) |
celkově | 108,46 g | 242,46 g | 6,05 g | 6 234,21 kJ (1489 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Propranou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme, nalijeme čerstvou, přidáme sušené bylinky, koriandr a dáme vařit. Nesolíme. Cuketu, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky a přidáme k čočce. Vaříme společně pod pokličkou do změknutí. Mezitím si připravíme jíšku. Na trošce másla zapražíme kukuřičnou hladkou mouku. Ke konci vmícháme prolisovaný česnek, jíšku a osolíme. Jako poslední - jakmile vypneme vařič - přimícháme vymačkanou šťávu z citrónu.
Můžeme podávat s celozrnným pečivem nebo s volským okem. Dozdobíme například řeřichou.
Přidat komentář