Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 70 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,79 g | 26,69 g | 12,43 g | 1 076,59 kJ (257 kcal) |
celkově | 55,18 g | 106,76 g | 49,73 g | 4 306,34 kJ (1029 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Quinou propláchneme vodou a dáme vařit do vroucí osolené vody asi 15 min (podobně jako rýži). Po uvaření ji necháme mírně vychladnout a spolu s předem uvařenou mrkví a tofu ji umixujeme (nebo pomeleme v mlýnku) na pastu. Přidáme Tahini, koření Garam Masala, sůl, pepř. Je-li směs příliš hustá, přilijeme trochu vody nebo vývaru. Zapékací pekáček nebo malé mističky vymažeme olivovým olejem, vysypeme strouhankou a upravíme směs. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C zapéct asi na 30 min. Horké vyklopíme a podáváme se sterilovanou červenou řepou, salátem, nebo jako přílohu.
Quinoa jsou zrnka podobná kuskusu či bulguru. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, vápníku a vitaminů, navíc je vhodná pro bezlepkovou dietu. Je lehce stravitelná, rychle uvařená a s lehce oříškovou chutí.
Přidat komentář