Autor: | Svět zdraví |
Datum přidání | 17.10.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,56 g | 30,04 g | 10,55 g | 1 067,92 kJ (255 kcal) |
celkově | 46,22 g | 120,17 g | 42,20 g | 4 271,66 kJ (1020 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Čočku namočíme na 2 – 5 hodin, propláchneme a vaříme 30 minut do měkka. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, ochutíme Würzlem a krátce povaříme. Přidáme růžičky květáku, opět povaříme a nakonec vsypeme uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila. Dle potřeby dochutíme a zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme.
www.svet-zdravi.cz
Polévku můžeme ochutit jablečným octem nebo přidat rostlinnou uzeninu.
Přidat komentář