Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,72 g | 26,61 g | 2,80 g | 652,82 kJ (156 kcal) |
celkově | 34,89 g | 106,45 g | 11,19 g | 2 611,28 kJ (624 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Cibulku nakrájíme na jemno, mrkev a bramboru najemno nastrouháme, česnek nakrájíme na malé kousky, rajčata taky. V hrnci nejdříve zpěníme cibulku, na té pak rajčata. Když rajčata dostatečně změknou, přidáme česnek, mrkev a bramboru. To celé necháme řádně provonět a zalejeme vodou. Přidáme pepř, tymián (tím nemusíme šetřit), muškátový květ, bobkový list, nové koření a necháme celou polévku cca 15 minut pozvolna vařit. Pak přidáme červenou čočku, mraženou zeleninu a případně i trošku chilli. Vaříme dalších cca 10 minut. Ochutnáme, dochutíme a podáváme zdobené sekanou pažitkou.
Pokud ponecháme základ - brambora, mrkev, rajče, česnek a cibule, můžeme si do polévky přidávat prakticky cokoli. Např. fazole, kukuřici, chilli, bazalku a trochu škrobu na zahuštění.
Polévku jsem uvařila, mám ráda husté polévky. Tato italská je zase jiná, ale velice chutná. Díky za recept.
Přidat komentář