Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.02.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Čočku namočíme a pak uvaříme dle návodu. Před dovařením ochutíme solí a rozemnutou majoránkou. Odebereme (kdo rád) 1 naběračku čočky stranou. Zbytek i s vodou rozmixujeme. Vrátíme do hrnce, přidáme nerozmixovanou čočku, rozkvedláme vejce. Kdo má alergii na bílek – stačí přidat jen žloutek. A kdo má alergii na žloutek, stačí přidat jen bílek.
Když nám zbude tak 1-2 porce čočky na kyselo od oběda, rozmixuju ji, dám ho hrnce a přidám dle potřeby vodu, sůl, majoránku, provařím, a pak přidám a rozkvedlám vejce. To pak je polévka hotová za 15min.
Na ozdobu a na chuť posypu na talíři opečeným na kolečka nakrájeným dětským párkem bez éček.
Přidat komentář